Week5: Déjà vu…

 

Soms gebeurt er iets waardoor je leven je ineens voorbij flitst. In mijn geval was dat afgelopen week toen ik van de trap viel. En eigenlijk was het niet mijn leven dat voorbij flitste maar meer de trapleuning. In de tijd dat ik van boven naar beneden viel -we wonen in een oud herenhuis en dat zijn behoorlijk hoge trappen- was het enige wat ik dacht: ”Oh k*t mijn vo…”. Toen lag ik al onderaan, helemaal stil, ademend,  een beetje omhoog starend. Langzaamaan komt het besef dat je nog leeft en ga je een soort checklist af:

Rechtervoet?                    Check, niet meer pijn dan anders.

Linkervoet?                        Au!
– Durf ik te kijken? Nah…ik wacht nog even
– Durf ik nu te kijken? Valt mee, alleen een blauwig ringteentje

Stuitje?                                Check, overigens wel een zere rechterbil. Straks maar even kijken….

Schouder?                          – Nondeju! Die doet wel zeer. Dat wordt spierpijn!         

Hechtingen?                      Check, de 6 schotwonden zitten nog dicht.

 

Nou, ik ben er goed van af gekomen. Het laatste wat nog gecheckt moet worden…

Mijn trots?                         Èèèèèèn jawel, we hebben een loser!

 

Het was zo’n typisch déjà vu moment. Mijn man kwam naar de trap gelopen en vroeg of we zelfs hier, en nu nog steeds, een traphekje moeten plaatsen.
Lang geleden woonden wij namelijk in het zonovergoten Drunen (NB). We hadden daar zo’n opengewerkte zoldertrap met een traphekje op de overloop. Mijn man heeft onze oudste dochter vaak gewaarschuwd om niet met sokken, panty of maillot op de trap te lopen omdat dat glad is. Op een dag had ik haast en mijn panty lag op zolder in de wasmand. Ik rende naar boven, trok snel die panty aan en rende snel, met de panty half aan, naar beneden. Natuurlijk gleed ik uit en rolde de trap af alwaar ik onderaan de trap klem kwam te zitten in dat stomme traphekje. Mijn man heeft mij uit die benarde positie moeten bevrijden terwijl hij boos zei dat hij verdorie op twee kleine kinderen moest passen. Ik antwoorde dat hij ook gewoon even lief kon vragen of alles goed was. Duh! Ik ben toch geen klein kind?
Zes weken later gebeurde het voor een tweede keer en kon ik naar de EHBO waar ze een breukje in mijn schouderblad constateerden. Ze gingen daar overigens niets meer aan doen want de breuk was al aan het genezen, die was van een eerdere valpartij. Aha! 6 weken eerder zeker? Precies.

Overigens rende ik nu niet van de trap met mijn panty half aan aan hoor. Ik had mijn stoere, naadloze en hele dikke wandelsokken aan. Die sokken zijn heel dik maar ook heel glad op vloerbedekking. Oh, en ik kan natuurlijk nog helemaal niet rennen met mijn voet. Die sokken zitten trouwens geweldig in mijn mooie donkerbruine lederen muiltjes met dikke spekzool. Tot nu toe heb ik nog maar 1 blaar opgelopen. Wel van het formaat Texel maar het is te overzien. Blijkbaar heb ik de goede keuze gemaakt met die schoenen.
Mijn moeder en ik zijn verleden week voor het eerst weer echt begonnen met lopen (zie Week 4) en deze week hebben we op dinsdag, woensdag, zaterdag gelopen en vandaag ook weer. Wel lopen we maximaal 5km omdat ik op mijn kop heb gekregen van mijn fysiotherapeut. Ik moest hem beloven dat ik niet meer doorloop totdat ik niet meer kan maar dat ik direct stop zodra mijn voet pijn doet. Dat is dus echt moeilijk want ik ben nog altijd niet helderziend en als je in de duinen loopt, kun je niet direct stoppen als het pijn doet want er rijdt daar echt geen bus of zo. Mijn voet doet trouwens de hele dag pijn alleen tijdens het lopen doet ie net iets meer pijn.

 

route 4 feb

 

Met die 5km ben je wel beperkt in routes. Scheveningen – Kijkduin is ongeveer 6km dus vandaag bedacht ik me dat we een sluiproute konden nemen als we bij strandafslag 6 de duinen uit zouden gaan. Tja, qua aantal kilometers had ik inderdaad gelijk maar waar ik geen rekening mee had gehouden is dat als je door de duinen terug naar de weg loopt, je door het zand duin op en duin af moet. Toch was het een leuke route, zwaar, maar leuk om te lopen.

 

 Ik hoop dat er door al dat gewandel nu toch eens eindelijk wat kilo’s af vliegen. Echt, ik houd me netjes aan die stomme 6 eetmomenten en ik beweeg goed. Ik ben misschien iets te snel begonnen met werken maar ook dat zal niet in kilo’s schelen toch? Dus waarom vallen mijn mede ‘klasgenoten’ wel af en ik niet? Ik val wel in centimeters af trouwens, dat is dan weer wel fijn, maar ik zou het prettig vinden als die rotweegschaal ook eens wat leuks zou laten zien.
Afgelopen dinsdag hadden we weer een bijeenkomst in de kliniek dus heb ik dit aangekaart bij de diëtiste. De diëtiste vertelde me dat het niet vaak gebeurt maar dat het ook niet abnormaal is. Mijn lichaam stond in zodanige reservestand dat het nu een beetje in shock is door al dat eten wat binnenkomt. Het moet totaal gereset worden en erop vertrouwen dat het gerust voedsel kan gaan verbranden omdat er iedere keer weer nieuw voedsel binnenkomt. Alles goed en wel, maar het is al bijna 3 weken geleden dat ik ben geopereerd dus mijn lichaam zou het nu inmiddels wel door moeten hebben. Zucht….

scale

 

 Bijna 3 weken geleden….gek hoor. Het voelt eigenlijk al veel langer. Misschien omdat ik al zo snel normale dingen kon eten i.p.v. al dat gekke vloeibare eten. Wist je dat als je verschillende ingrediënten kookt en in een blender gooit, dan komt er een soort erwtensoep uit. Ik heb dus tijdens die vloeibare periode zoveel soorten erwtensoep gedronken dat ik het voorlopig echt even niet meer hoef. Gelukkig kan ik dus al een tijdje vast eten. Oh, alleen geen boterham want dat ligt echt als een blok beton op mijn maag. Verschrikkelijk veel pijn doet dat. Ik heb ook een keer een tartaartje geprobeerd maar die viel ook echt niet goed. Dat tartaartje wilde niet door mijn walnoot-maagje worden opgenomen en is ontsnapt….Heel onplezierig kan ik je vertellen. Verder kan ik alles wel redelijk verdragen.

 

 Zo, dat was alles voor deze week. Morgen beginnen we weer met een nieuwe week met om 8am fysiotherapie dus volgende week lezen jullie of de fysiotherapeut tevreden was.

 

Tot volgende week 😊

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s