Week 6: Elmo met z’n grote…oren

Ik dacht vroeger altijd dat een blog schrijven appeltje/eitje was. Ik kan je nu inmiddels vertellen dat dat niet zo is. De hele week zit ik al na te denken maar ik ben gewoon totaal inspiratieloos. Alles kabbelt gewoon een beetje door. Mijn voet is nog altijd niet goed, mijn wondjes zijn bijna genezen en ik ben inmiddels al 2 hele kilo’s kwijt! Grr…☹ Wat heb je nou aan die 2 kilo als je er 45 kwijt moet? En dan zijn er mensen die inmiddels een slavinkje eten, of een paar frietjes, of een wijntje drinken, en die dan gewoon al 8 kilo kwijt zijn of zo. Daar word je chagrijnig van, tenminste…ik wel, en dat is niet de bedoeling.

Toen van de week nog het zonnetje scheen, leek alles veel leuker. Afgelopen dinsdag ben ik met mijn jongste dochter even mee geweest naar de manege. Sinds mijn valpartij heb ik het niet zo op paarden (behalve een lekker paardenbiefstukje dan) en ga ik niet zo vaak meer mee. Ik durf niet naar mijn dochter te kijken omdat ze in mijn hoofd al 3x is gevallen en haar rug heeft gebroken of zo. Anyway, het was dinsdag lekker weer en dus hop, in de auto, samen naar de manege. Lekker muziekje aan en gezellig mee blèren, moeder-dochter bonding is dat. Als je samen vals mee kunt zingen zonder schaamte, dan zit de relatie wel snor! Bij de manege even meegeholpen met het borstelen van Nanou en daarna ging mijn meissie rijden. Dat doet ze toch wel goed en soms, heel soms, denk ik dat ik ook wel weer eens wil rijden. Nu nog niet natuurlijk, eerst wat kilo’s kwijt anders is het zielig!

Verder ben ik lekker in dat mooie weer een paar keer met de Muppets door het bos gaan struinen. Muppet loopt dan natuurlijk gewoon los maar Elmo houden we nog even aan een lijntje want die stuitert echt alle kanten op. Hij is nu 5 maanden en er is echt van alles mis met hem. Na Muppet de Piraat (één blind oog) hebben we nu Elmo met de grote ballen, de grote oren en een centenbakkie. We hadden verwacht dat hij wat groter zou worden (zijn ouders zijn vrij groot) maar tot nu toe groeien alleen zijn oren en zijn ballen.

Afgelopen week ben ik even met hem naar de dierenarts gegaan omdat we hem nog steeds niet zindelijk krijgen, even laten checken of er geen medisch probleem is. Zelfs de dierenarts moest lachen. “Ja, zijn ballen zijn goed aan het indalen en zijn oren groeien al helemaal goed!”. Al met al ziet Elmo er heel gezond uit en is het verder een leuk hondje met waarschijnlijk een gedragsprobleem. Hij is nog jong en dat zindelijke is nog goed aan te leren maar voor de zekerheid laten we woensdag toch een hondenfluisteraar komen, nou ja…ze is een gedragstherapeute maar hondenfluisteraar klinkt wat leuker 😊. Eens zien of ze wonderen kan verrichten want tot nu toe plast/poept Elmo overal behalve buiten en/of op de plasmatjes.

Oh wacht, BREAKING NEWS!!!

Mijn moeder en ik hebben een back-up/ fall back scenario bedacht. Ik kan stoer blijven doen maar het gaat waarschijnlijk gewoon niet lukken. Ik loop nu rond de 4,7km per keer maar het doet gewoon pijn en na het lopen krijg ik een reactie (zwelling, verkleuring etc). In april moeten we 25km lopen dus van nu 4,5km tot 25km in april….hm, denk ’t niet en dus hebben we ons plan een beetje aangepast.

De minimale eisen voor de Camino zijn 100km lopen of 200km fietsen of 300km te paard. We gaan dus van Porto zo snel mogelijk naar ruim 100km voor Santiago, dit doen we eh…met paard en wagen/per tractor/liftend/bus…en dan gaan we de rest (dus die ruime 100km) lopen. Dan hoeven we minder kilometers per dag te lopen omdat we langer de tijd hebben.

Dit is natuurlijk een nood scenario hoor. We hebben tot april om het aan te zien. Maar ik ga liever de laatste 100km lopen dan dat ik de eerste 25km loop en dan helemaal moet stoppen. Op deze manier krijgen we toch onze officiële Compostela zonder dat ik de rest van mijn leven kreupel blijf.

Ik denk dat ik het deze week maar hierbij laat. Misschien volgende week iets over wat extra ballen die mijn jongleeract zijn binnen gevallen. O.a. de “laten we het huis verkopen maar mijn man wil helemaal niet”-bal en de “Psyq gaat me op ADD testen”-bal.

Tot volgende week 😊

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s