(nl) Week 11: Urbex…

En toen was het ineens al weer maandagochtend. Ik wilde heel braaf gister (zondag) mijn blog schrijven maar ja, druk druk druk. Je kent het wel.
Eens denken, waar zal ik beginnen?

BIJ HET BELANGRIJKSTE NATUURLIJK!!!
Mijn moeder en ik hebben een rugzak gekocht. Eigenlijk best een hele mooie. Blauw met paars. Speciaal voor vrouwen i.v.m. de boobs. Oh, en er zit een fluitje aan. Toen ik dat fluitje zag, was ik verkocht. Wie wil er nou geen rugzak met een fluitje? Verder hebben we ook nog een slaapzak gekocht. Ik stam nog uit de tijd dat een slaapzak gewoon een slaapzak was, misschien was ie effen, of zaten er bloemetjes op, maar verder niks bijzonders. Nu zijn er heel veel soorten met verschillende lengtes, diktes, mummy of niet, etc. We hebben maar voor de mummy variant tot 10 graden gekozen. In het paars omdat er geen roze was. Oh, ik heb ook een drinkbeker voor onderweg gekocht, een mooie roze met een eenhoorn erop en de tekst: “Just add water”. Ik mag mezelf toch wel een beetje verwennen? En als laatste heb ik een mini-reuze badlaken gekocht. Mini omdat ie heel klein op te vouwen is, reuze omdat ie echt heel groot is. Natuurlijk in het roze. Dat we waarschijnlijk afzien onderweg wil toch niet zeggen dat we dat niet in stijl kunnen doen?
Nadat we uiteindelijk alles hadden afgerekend, hebben we de spullen in de rugzak gestopt en zijn nog even verder de stad in gegaan. We waren er toch en dan moet je er maar even van genieten. Met de rugzak op de rug (alvast oefenen) zijn we winkel in, winkel uit gegaan totdat we bij een leuke plek kwamen waar we even konden lunchen. Ik heb heerlijk een tosti gegeten, tenminste….half gegeten. Ik heb natuurlijk dat kleine walnoot-maagje dus veel past er niet in. Eigenlijk hadden mijn moeder en ik best een tosti kunnen delen maar daar dachten we te laat aan. Toen we klaar waren hebben we de rugzak weer op de rug gehesen en zijn met de tram naar huis gegaan.
Leermoment: Het zit vast makkelijker in een tram als je de rugzak af doet!

backpack

Wat is er nog meer gebeurd?
Ik ben goedgekeurd door de pianoleraar 😊. We hebben kennisgemaakt en blijkbaar vond hij dat ik gemotiveerd genoeg was om les aan te geven dus spraken we af dat ik de maandag erna (vandaag dus) mijn eerste les zou hebben. Helaas kreeg ik vanmorgen een appje dat de les niet door kon gaan. Wegens ziekte hoor, niet omdat hij me geen les wilt geven. Heel jammer want ik had er echt zin in! Ik ben altijd gek geweest op klassieke muziek.
prima ballerina

Van mijn 4e tot mijn 32ste heb ik klassiek ballet gedaan, wel met tussenpozen er tussen (zwangerschappen, gescheurde enkelbanden, etc.), maar ik kwam er altijd weer op terug. Daarom heb ik mezelf nu ook maar opgegeven voor een proefles BBW (Ballet barre workout). Tja, 1 hobby is niet genoeg. Er kan nog best een bal aan mijn jongleer act worden toegevoegd.
Zoals ik al zei heb ik heel lang klassiek ballet gedaan maar verder heb ik nog tapdansen, jazzballet, flamenco en buikdansen gedaan. Ik heb zelfs nog een blauwe maandag streetdance gedaan toen ik in Dubai woonde. Streetdance was toen net een beetje in aan het raken en mijn vriendin, die ook altijd heeft gedanst, en ik vonden dat wij dat ook wel konden gaan doen. Toen wij ons op wilden geven, bleek dat de beginnersklas op een dag was dat wij allebei niet konden. Gelukkig zei de lerares dat we, omdat we zoveel danservaring hadden, wel met de gevorderden mee konden dansen. Nou, dat hebben we geweten! Allereerst kwamen we tussen allemaal 18, 19 en 20 jarigen terecht (wij waren eh…ietsiepietsie ouder, een jaar of 15 of zo) en verder was die 1e les echt een mislukking maar dat kwam omdat we nog een beetje moesten inkomen. Tijdens de 2e les bedachten we ons dat alles echt wel heel snel ging, alles heel moeilijk was en dat we nog niet zo heel goed mee konden komen. Dus…..tijdens de 3e les realiseerden we ons dat het toch net ietsjes te hoog gegrepen voor ons was en dat we er maar beter mee konden stoppen.
Toevallig gingen mijn vriendin en ik een paar weken later naar een concert van Sean-Paul. Terwijl we in afwachting van hem waren, kwamen de dansers het podium op en begon de show. De moves van de dansers kwamen ons een beetje bekend voor en dusean pauls keken we naar de dansers met iets meer aandacht. Wat schetste onze verbazing??? Het waren de dansers met wie we les hadden gehad. Blijkbaar werden zij ingehuurd om bij optredens zoals van Sean-Paul te dansen! Als mijn vriendin en ik dus hadden doorgezet, hadden wij daar ook gestaan. Hadden we gewoon in de videoclip van Temperature of zo meegedanst. Of niet, want we waren natuurlijk wel ietsjes ouder dan de rest.

En dus kom ik weer uit bij ballet. Dat BBW is heel geschikt voor mensen zoals ik die net een gastric bypass hebben ondergaan en wat (veel) extra kilootjes meezeulen, dan wil je niet rondhuppelen maar gewoon lekker solide aan de barre oefeningen doen en eventueel op een matje wat grondoefeningen. Ik ben alleen vergeten te melden dat mijn voet nog een beetje gebroken is maar dat geeft vast niet, het is afgelopen week erg goed gegaan dus ballet moet ook wel kunnen zolang ik niet op spitzen sta 😉
Misschien denken jullie nou dat het beter gaat met mijn voet doordat ik heb getraind? Niks is minder waar.
Ik zou zondag gaan lopen met mijn moeder maar er kwam iets tussen. Ik ben Let me out of herenamelijk gaan “Urbexen” met mijn jongste dochter. “Urbex” is Urban exploring. Dat is het fotograferen van leegstaande huizen/gebouwen. Overigens is het niet helemaal legaal maar ach, wat is nu een betere moeder/dochter bonding dan samen in het gevang zitten? Geintje hoor! Je krijgt alleen een boete….ALS je gesnapt wordt.

Mijn dochter en ik hadden alles heel goed voorbereid. Eerst een route gemaakt met de objecten die we wilden zien en toen onze tassen ingepakt. Variërend van eten voor onderweg, een zaklamp en een multi tool tot extra dekens en voer voor de Muppets die ook lekker mee mochten. We vertrokken gister om 7am en hadden rond 8.30am ons 1e Doel (😉) bereikt. Het eerste half uur namen we de Muppets mee om de boel te verkennen, daarna hebben we ze in de auto gelaten want ze werden een beetje chagrijnig van al dat geloop. Vervolgens kruip door en sluip door allerlei gebouwen in, iedere keer als de beveiliging langs rijdt snel wegduiken, over muren klimmen, doornstruiken die aan alles blijven hangen en natuurlijk een voet die niet altijd even goed meewerkt. Het was echt heel spannend.
Wat ook echt heel spannend was, dat was ons 3e object. We zijn door weilanden gelopen (met de Muppets) totdat we er bijna waren. Vervolgens liepen we op het pad richting het kasteel toen er plots een alarm afging! Dat kon natuurlijk nooit door ons komen maar het was raar genoeg om snel een andere kant op te lopen. Vervolgens kwamen we via die andere kant bij de achterkant van het kasteel. Hoe toevallig! De Muppets liepen voorop en we waren onze camera al aan het voorbereiden toen er weer een alarm afging. Okay, dat was dus toch door ons. Wij zijn snel ‘weggerend’, samen met de Muppets, en met een omweg van ca. 10km (5 volgens mijn dochter) door de zompige modder, ijzige plassen en maisvelden weer terug bij de auto aanbeland. De hoofdregel van “Urbex” is overigens dat je geen sporen (vandalisme/graffiti) achterlaat behalve voetsporen.
Wij hebben daar niet 1 spoor, maar een heel veld met voetsporen achtergelaten daar in de modder waarin we tot onze enkels wegzakte en met de Muppets in onze armen. Sjonge, wat een avontuur! Maar mijn voet heeft het gehouden! Ik heb dan ook een heel goed gevoel over de Camino 😊

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Tot volgende week 😊

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s