Week 14: Bijna tijd voor mijn pelgrimsto…Oh kijk, een konijntje!…

Eindelijk! Aankomende week vertrekken we, donderdag 12 april om precies te zijn. Van te voren moet ik wel nog wat dingen doen. Heel veel eigenlijk. Misschien wel te veel maar ik weet nu waardoor die slechte planning van mij komt. In een eerdere post sprak ik over de vele jongleerballen die ik in de lucht moet houden en dat er misschien een ADD bal bij zou komen. Nou, die ADD bal is veranderd in een ADHD bal maar inderdaad, die bal is aan mijn jongleer act toegevoegd.

Afgelopen maandag ben ik uitgebreid getest en heb honderdduizend miljoen vragen moeten beantwoorden en uiteindelijk waren ze eruit. Ik ben gediagnostiseerd met ADHD en ze hoefden er zelfs niet eens over te twijfelen.
Huh? Ik ADHD? Ja hoor, echt niet! Ik ben 45 en mensen van 45 hadden dat allang moeten weten toch? En bij ADHD denk ik toch aan van die gillende kinderen, monsters, die op de bank springen en in de gordijnen hangen etc. Nou, ik ben geen monster en ik hang ook niet in de gordijnen!adhd
Toen kwam de uitleg….en vielen bij mij heel veel puzzelstukjes op zijn plaats. Waarom ik me altijd een beetje anders dan anderen voelde. Waarom ik zo impulsief ben. Waarom ik zo vergeetachtig ben. Of zo slordig. Of zo onattent. Of alles tegelijk doe. Of gewoon zo onrustig ben. Of zo emotioneel. Of zo snel enthousiast. Of alles uitstel tot het laatste moment. Of gewoon niks afmaak. Of geen overzicht heb. Of kan over-focussen op 1 ding. Of “been there, done that”. Of…ach, de lijst gaat nog door. Ik zei het toch, bijna alle puzzelstukjes zijn op zijn plaats gevallen.

Alles, behalve dat overactieve element, dat kon ik niet helemaal plaatsten.
Oh wacht even, het feit dat ik niet stil kan zitten telt dat ook dan? Maar dat zijn toch gewoon rusteloze benen of misschien zit er een pluisje op mijn trui die ik eraf moet friemelen? Of misschien wil ik gewoon verzitten…iedere 5 minuten. Dat doet iedereen toch? Niet? Oh…
Maar ik kan toch gewoon een boek lezen? Dat ik tussendoor even de honden aai, een balletje weggooi, wat drinken haal, ga verzitten, naar buiten kijk, glitters op een buiktasje ga plakken, een vlieg op het raam zie etc dat doet of heeft toch iedereen? Niet? Oh…
Mij is uitgelegd dat kinderen hun energie ook kwijt kunnen in sporten zoals toen ik vroeger 2x per dag moest trainen voor het kunstzwemmen, speciale trainingsweekenden op Papendal had en ook nog 2x per week klassiek ballet erbij deed. Vervolgens kreeg ik te horen dat volwassenen hun energie op andere manieren kwijt raken, b.v. door heel veel te praten.
Wacht even, bedoel je dat ik veel praat? Ja? Oh… Hm, ik moet toegeven dat de standaard zin op mijn rapporten was: ”Cindy is een lief meisje maar ze kletst wel heel veel” en ik hoor het eigenlijk wel vaker b.v. op mijn werk, of van vrienden, of van familie, of van vreemden zomaar ergens etc.
Het schijnt ook dat één van de kenmerken is dat je onder presteert. Om zeker te weten wat ze bedoelden vroeg ik het maar. ‘Bedoel je zoiets als met gymnasium beginnen en eindigen met mavo, verdeeld over 5 scholen?’ Ja? Oh…
Je ziet, dit krijgt nog een staartje. Aanstaande maandag om precies te zijn want dan krijg ik een eerste concentratie test. Ze hebben gezegd dat ie heeeeeel saai is dus joepie, ik heb er nu al zin in ☹ Zo, ik heb genoeg ge-ADHD’d, voor nu tenminste. Om met de wijze woorden van Juf Ank dit hoofdstuk af te sluiten: “Ik ben niet raar, ik ben bijzonder!”.

Ik kom nog even terug op mijn activiteitenlijstje voor aankomende week.
* Maandagochtend eerst die concentratie test, daarna onze eerste Camino stempel halen in de Grote Kerk te Den Haag en van 2pm tot 7pm werken in de Chiropractiepraktijk. Tussendoor nog even boodschappen halen, de Muppets uitlaten en koken.
* Dinsdag de hele dag op pad met mijn vader. Privé zaken 😊 (dat komt later op zeker nog ergens in een andere post terug). Ergens tussendoor ook nog boodschappen halen maar ik weet nog niet hoe ik dat in moet plannen.
* Woensdagochtend ballet en daarna grondig door het huis, even alles opruimen en schoonmaken. Of andersom… eerst schoonmaken en dan opruimen. Nee, logischerwijs is het eerst opruimen en dan schoonmaken. Oja, natuurlijk ook weer die boodschappen, de Muppets uitlaten en koken. Zo druk allemaal. Dadelijk laat ik de boodschappen uit en kook ik de Muppets!
Zie je, nu durf ik die gedachtenspinsels gewoon op te schrijven. Vroeger hield ik dat soort dingen (vaak) voor me. Een diagnose is best handig hoor, geen excuus, gewoon handig.
En dan zijn we eindelijk bij D-Day aangekomen…
* Donderdagochtend om 8.30am eerst naar de kapper. Helaas hadden ze geen eerdere plek maar nu sta ik in ieder geval met een geweldige hair-do op onze vertrek-selfie! Daarna heb ik om 10am pianoles. Om 12 uur nog even een andere afspraak. Ook weer privé zaken 😊 (ik hoef toch niet alles te delen in een blog?). Tussendoor nog even de Muppets uitlaten natuurlijk.

 

En dan, rond 2pm, mijn vader en moeder ophalen. Snel naar Schiphol rijden (mijn vader kan mijn auto weer terugrijden) en om 16.30pm vertrekt ons vliegtuig naar Porto.

Hm…ik heb het idee dat ik wat ben vergeten…

camino tip

Riiiiight, ergens in de aankomende week moet ik natuurlijk ook nog mijn rugzak inpakken en checken of ik niks ben vergeten want ik heb vast nog wel een minuutje over om het alsnog te kopen. Mijn heuptasje heb ik al beglitterd dus daar hoef ik niks meer aan te doen. Mijn jezusslippers…wel of geen glitters erop? Nah, laat maar. Daar is geen eer aan te behalen. Die blijven, ook met glitters, gewoon foeilelijk. Wat kleding betreft heb ik alles wel zo’n beetje.
Oeps! Ik moet nog even een zonnebril kopen. Ik heb heel veel zonnebrillen maar dat zijn allemaal van die hele dure en die wil ik niet verpesten. Ik heb gewoon zo’n simpel ding nodig waarvan het niet erg is als je er per ongeluk op gaat zitten.
Wat een chaotische post is dit geworden zeg. Neem het me maar niet kwalijk want het is gewoon wat druk in mijn hoofd en ik ben helemaal vol van mijn aankomende avontuur. Ik stop er nu maar gewoon mee. Ik kan dit keer alleen niet afsluiten met “Tot volgende week 😊” want ik weet niet hoe alles verloopt.

Misschien heb ik geen of slecht bereik, of vergeet ik mijn telefoon op te laden, of misschien heb ik het gewoon te druk met gezellig avonturieren met mijn moeder!

“Tot de volgende keer 😊” kan wel.
Of ik gebruik gewoon de fameuze zin:

I’LL BE BACK…

no signal

Advertenties

2 gedachten over “Week 14: Bijna tijd voor mijn pelgrimsto…Oh kijk, een konijntje!…

  1. Herkenbaar! Ik kreeg de diagnose ADD pas bij 50+! Dacht ook misschien een beetje, maar de stukjes vielen op z’n plaats. Voor deze week veel succes met alles en een mooie mooie wandelreis samen!!

    Liked by 1 persoon

    1. Echt? Ik was echt in de veronderstelling dat ze dat dan allang hadden moeten weten. Gek hè? Ik ben wel blij dat ik de diagnose heb alhoewel ik het nog wel een plek moet geven. Eerst de Camino…..😁👍

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s