Week 31 denk ik: Kipfiletjes problematiek

Bijzonder toch? Ik heb echt geen idee bij welk weeknummer ik ben. Misschien moet ik dat toch eens op gaan zoeken. Aan de andere kant, een jaar heeft 52 weken en we zijn al over de helft. 52 gedeeld door 2 is 26 + nog iets van 5 of zo. Ik schat dat we nu in week 31 zijn. Lekker belangrijk 😊

Wat is er allemaal gebeurd sinds de laatste blog?
Eigenlijk niet zo veel. Ik ben wel naar de kapper geweest. Sinds mijn verfincidentje kon ik toch niet wennen aan mijn nieuwe coup. Als mijn haar rechtop stond, zag het er wel stoer uit maar op stoer haar kun je geen tiara dragen. Niet dat ik dagelijks met een tiara loop, eigenlijk nooit, maar stel dat ik het zou willen dan moet het wel passen toch?
Ik ging dus naar de kapper met de vraag om het kort te knippen maar dan weimg_2602l op zo’n manier dat ik het kon laten groeien. Aangezien mijn kapper wel gewend is aan mijn stomme vragen keek ze er niet raar van op. Het enige wat ze vroeg was: “Waarom wil je het laten groeien?”. Dat was een goeie vraag. Eigenlijk wil ik helemaal geen lang haar meer. Nou, dat was dus geregeld, hop de schaar erin. Nu heb ik een kapsel dat echt kort is maar waar ook een tiara op past. Ken je “Snow White” van de serie “Once upon a time”? Zulk haar heb ik nu ook. Alleen niet in het zwart maar in honingblond. Ik ben er blij mee 😊

Verder heb ik maar weer wat kleding gekocht. Dat is echt heel moeilijk hoor omdat mijn maat zo is veranderd. Ik weet dat ik heel veel kilo’s kwijt ben, 42 om exact te zijn, maar ik ben natuurlijk gewend om een grote maat te pakken. Inmiddels realiseer ik me heus img_2600wel dat dat niet meer hoeft en dus pakte ik de laatste keer maat 44 in de hoop dat het misschien al wel zou passen. Ik had geen zin om alles aan te proberen en dus liep ik met wat bloesjes en een korte broek naar de kassa. “U heeft niets gepast. Weet u zeker dat het uw maat is?” vroeg de dame. Nou nee, dat weet ik niet maar ik hoop het. “Misschien kunt u het beter wel passen want het lijkt me wat groot”. Oh, eh…godsamme. Dan toch maar even in zo’n klein rothokje passen. Ken je dat? Ik zweet me altijd rot in die hokjes. Je kunt je kont niet keren, er zijn altijd te weinig haakjes, dat gordijn blijft nooit dicht, het licht is heel onflatteus en als het niet past moet je je eerst weer aankleden om een andere maat te pakken….echt zoooo niet mijn hobby.Anyway, ik ging toch maar passen en wat denk je? De verkoopster had gelijk. Alles kon terug omdat ik een maatje kleiner nodig had. Gelukkig haalde de verkoopster alles voor me in maat 42 en hoera! Ik paste het perfect 😊
Eergisteren maar opnieuw wat nieuws gekocht omdat mijn voorraad kleding krimpt naarmate ik meer afval. Ik liep niet meer blindelings naar de + collectie maar kon bij de gewone collectie kijken. En zelfs bij de gewone collectie hoef ik niet standaard naar XL te kijken maar kan ik naar een L zoeken. Het klinkt misschien wat dramatisch maar ik werd daar wel een beetje emotioneel van en even schoten mijn ogen vol. Ik heb een spijkerbroek, een t-shirt en een vest gekocht. Natuurlijk heb ik het niet gepast maar zelfs al zou het nu nog niet passen, dan pas ik het binnenkort wel en heb ik in ieder geval mijn ‘feel good’ momentje gehad.

Bijzonder is dat hè? Dat je dan zoveel kilos kwijt ben maar dat je in je hoofd gewoon nog niet zo ver bent. Zelfs bij het zien van foto’s. Ik zie dat ik zoveel slanker ben en toch schatimg_2596 ik mezelf nog steeds dikker in dan ik nu daadwerkelijk ben. Daarom duurt dat hele traject bij de Obesitas Kliniek natuurlijk 7 jaar en praat je daar met een psycholoog, diëtiste, arts en bewegingsdeskundige. Als je er goed over nadenkt is het allemaal niet niks wat er is gebeurd. Dat wil niet zeggen dat ik met plezier naar die bijeenkomsten ga (moet!). Het is te onpersoonlijk voor mij want ik pas blijkbaar niet in de standaard bandbreedte van obese personen. Maar het is wel goed om te weten dat er een hele kliniek met allemaal professionals achter je staat.
Vandaag heb ik overigens het halfjaarlijkse (2 maanden te laat maar ja, ik ben een druk persoon 😉)  onderzoek gehad. Dit is inclusief bloedprikken om te zien of ik wel genoeg vitamines, mineralen en voedingsstoffen binnen krijg en ook een fietstest. Die fietstest was wel grappig want ze hebben daar helemaal geen vergelijksmateriaal. Voor de operatie hebben we zo’n fietstest moeten afleggen maar toen zat ik met mijn been in het gips en kon ik ‘m helemaal niet doen. Het gaat zo goed met mij dat ze me een voorbeeld voor de kliniek hebben genoemd. Hoe vind je dat? Niemand heeft me ooit een voorbeeld genoemd, nou ja…behalve misschien een slecht voorbeeld, en nu ben ik een voorbeeld voor een levensingrijpende behandeling. Een applaus voor mezelf!!!!

Wel ga ik nu met mijn eigen diëtiste kijken hoe we mijn afvallen kunnen stabiliseren. Het blijft eigenlijk wel snel gaan maar ik hoef nog maar iets van 5 kilo af te vallen. Als ik meer afval zie ik er dadelijk uit als iemand met anorexia en dat is zeer zeker niet de bedoeling. Ik ben nu ook overduidelijk aan het interen op mijn spieren en krijg wat loshangend vel. Vooral die kipfiletjes bij mijn bovenarmen. Oh, en wist je dat je ook minikipfiletjes bij je onderarmen kunt hebben? Ik nu wel. Ik kan ook niet in een keer stoppen met zwaaien want als ik eenmaal begin met zwaaien, creëer ik een soort perpetuum mobile: arm beweegt als eerste, dan kipfilet 1, kipfilet 2 en uiteindelijk mijn hand. Stoppen is dan geen optie meer, ik moet het zwaaien langzaam afbouwen. Ik hoop dat dat wel weer een beetje strak trekt. Zo niet, nou ja…dan zwaai ik gewoon niet meer. Als ik je dan op straat negeer is dat niet omdat ik je niet zie maar gewoon omdat mijn armen teveel zwabberen. Oh, of ik draag voortaan alleen nog maar lange mouwen, dat is ook een oplossing. Of, en dat is heel gedurfd, ik trek me er gewoon niks van aan en zwaai gewoon naar iedereen met kipfiletjes en al. Dan lijk ik gewoon dubbel enthousiast als ik je zie 😊img_2597

Over kipfiletjes gesproken, de boobies! Waarom val je nooit af op de plaatsen waar het noodzakelijk is zoals de heupen, billen, buik, kuiten? Echt, mijn boobies zijn aanzienlijk geslonken en ik heb flink support nodig. Mijn schoonmoeder heeft ooit gezegd: “Joh, gewoon oprollen en een satéprikker er doorheen”. Dat is inderdaad een oplossing maar dan wel een pijnlijke! 😊 Gelukkig kan ik nu wel gewone maat bh’s kopen en niet meer de supergrote maten, dat scheelt aanzienlijk in prijs. Een grote maat BH vindt je niet onder de €60 hoor. Belachelijk toch? Gelukkig ben ik nu voor een degelijke maar toch leuke BH max €30 kwijt. Zie je, afvallen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de portemonnee. Ook de kleding is nu goedkoper. Betaalde ik voorheen voor een spijkerbroek iets van €80,-, nu was ik €29 kwijt.

Verrek, vergeet ik het nog bijna. In mijn vorige post sprak ik over het nieuwe avontuur van mijn moeder en mij. Begrepen jullie de hint? *****TROMGEROFFEL***** Mijn moeder en ik gaan in mei 2019 de Fatima route lopen! Op 13 mei 2019 is er zo’n heilig feestje in Fatima dus daar willen we bij zijn. We beginnen in Lissabon dit keer, of in Porto maar daar zijn we nog niet helemaal uit, en vieren dat feestje in Fatima. Vervolgens lopen we door naar Nazaré. Ik zou heel stoer kunnen zeggen dat mijn moeder en ik daar op de allergrootste golven van de wereld even gaan surfen maar daar trappen jullie vast niet in 😊 surfing

Nazaré schijnt het einde van de Fatimá pelgrimsroute te zijn als ‘einde van de wereld’. Het hoe en waarom weet ik nog niet hoor. We moeten ons nog even in de route en zo verdiepen, eigenlijk moeten we ons nog in alles verdiepen. Het enige wat op dit moment duidelijk is, 13 mei 2019 vieren mijn moeder en ik een feestje in Fatimá. Oh, en de souvenirtjes hebben we alweer gevonden, hahaha.

 

Tot snel 😊

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s