Week 101: Oh ooooh…

Ik heb me nog nooit gerealiseerd wat een impact een verhuizing kan hebben. Het enige waar ik aan dacht is dat ik weg wil uit de stad, lekker op een boerderijtje met wat hobby-vee, een moestuintje, mijn winkel online en een B&B.
Nu het eenmaal (bijna) zo ver is, realiseer ik me wat ik allemaal achterlaat.

Sowieso mijn ouders. Ik ben enigkindje en erg gehecht aan mijn ouders. Ondanks dat ik inmiddels al 46 ben heb ik mijn ouders nog steeds nodig. Niet alleen in de vorm van hulp wanneer ik weer eens een vlek op een trui heb die ik er never-nooit-niet uitkrijg en de trui maar naar mijn moeder breng, of wanneer de CV er spontaan mee stopt en ik mijn vader bel, of wanneer het uitloopt op mijn werk en ik mijn moeder bel of ze de Muppets uit kan laten, etc. Nee hoor, het gaat om veel meer dingen. Even lekker samen met mams de Muppets laten rennen in het bos, of even gezellig spruitjes met draadjesvlees eten, of even met mijn vader een hapje eten maar het allerbelangrijkste…. Even wat liefde tanken als het leven wat ingewikkeld wordt. Dat wordt natuurlijk straks allemaal anders als we in Verweggistan wonen.

Mijn paps & mams

Wat laten we nog meer achter?
Tja, zoals gisteravond, toen we geen zin hadden om te koken, dan hoeven we alleen even de straat uitlopen om uiteten te gaan. Of wat denk je als je aan het koken bent en erachter komt dat de melk op is? Dan lopen we naar de Turk die 30mtr verderop zit. Of zoals nu, even een stukje fietsen naar een restaurant om relaxed deze post schrijven terwijl ik een shisha rook met een kop koffie erbij. Of even zweten tijdens een Ballet Barre Workout waar ik lopend naar toe ben gegaan. Oh, en wat dacht je van de Muppets uitlaten in het Zeeheldenkwartier met alle statige herenhuizen waar je lekker naar binnen kunt gluren?

Dat houd me best bezig hoor….af en toe.
Maar dan staat er weer een drugstoerist in mijn portiek en als je vraagt of hij (heel soms een zij) uit mijn portiek wil gaan, krijg je te horen dat je je k*kop moet houden. Of dat je weer 5 blokjes moet rijden om een parkeerplek te vinden. Of dat je overal auto’s, fietsers en mensen ziet en hoort, je bent tenslotte nooit alleen in een stad. Of dat je in de auto moet stappen om natuur te zien. Na alle omzwervingen (Den Haag, Drunen, Hong Kong, Dubai) is het gewoon tijd voor ruimte en rust. Heeeeeerlijk! 😊
En mocht de stilte ons toch iets te veel worden, dan gaan we gewoon een dagje stadstoerist spelen!

Ha, ik ben trouwens toch altijd te druk om me te vervelen. Waar ik ook ben, ik vind altijd wel weer wat om te doen. Behalve dat ik heel veel farmergirl plannen heb, heb ik ook nog steeds een piano waar ik nog steeds geen tijd voor heb gehad om het goed te leren. Een website voor mijn winkel die ik nu toch echt eens moet gaan bouwen. Deze blog die ik beter wil gaan bijhouden en misschien wat professioneler op wil gaan zetten. Echt, dat WordPress daar moet je bijna neurochirurgie voor gestudeerd hebben. Ik heb het boek “Wordpress voor dummies” gekocht maar ik heb toch echt een boek “Wordpress voor dummies voor dummies” nodig. Ik snap er echt geen reet van maar ja, ik heb dan ook geen computerbrein.

Ondanks het leuke vooruitzicht van het boerenleven hebben we op dit moment toch wel stress. Gister zijn alvast 150 verhuisdozen afgeleverd. De overige 300 worden na India afgeleverd.

Al 2 dozen gepakt, nog maar 448 te gaan!

Ik ben maar vast begonnen met het uitsorteren van mijn bibliotheek en heb een hele lading boeken die weggaan. Het leek me handig om dit op de Haagsche marktplaats te zetten: “In ruil voor een fles wijn minstens 10 dozen met boeken op te halen. Niet uitsorteren, gewoon alles meenemen. Boeken varierend van kinderboeken, volwassen boeken, romans, literatuur, Engels, Nederlands, naslagwerken, nieuw, oud etc”. Lijkt me duidelijk toch? En dan heb je toch nog mensen die zeggen dat ze wel alleen de kinderboeken willen. Ja hallooooo!!!! Ik melde toch dat we niet gaan uitzoeken? Gewoon alles meenemen. Zucht…. Sukkels ☹

En dan het grootste stressitem (behalve de verhuizing)…. We hebben nog geen ander huis! Ik dacht dat we wel tijdelijk iets zouden kunnen huren totdat we een ander huis hebben gekocht. Echt veeleisend zijn we niet. Nou is dit ook best mogelijk hoor….voor €2500 per maand, of voor minstens 6 maanden, of huisdieren niet toegestaan. Laten we nou net iets nodig hebben voor 3 maanden, max. €1500 per maand en ook onze Muppets moeten mee.
Inmiddels hebben we misschien iets gevonden…vanaf 1 januari en aangezien de verhuizing op 19 december staat gepland, ziet het er naar uit dat we Kerst en Oud & Nieuw bij het Leger des Heils moeten vieren. Ik heb gehoord dat de soep erg lekker is……
Nou ja, we vertrekken morgen gewoon even naar India. Misschien krijg ik wel een ingenieuze brainwave als we voor ons strandhutje in Goa liggen? De yoga-juf van Sunshine Yoga heeft gezegd dat het allemaal goed komt. Ik heb tenslotte een goede aura en wie goed doet, goed ontmoet 😊

Mijn ADHD-coach houdt zijn hart vast. Hij vindt toch dat ik moet proberen om dingen iets anders te plannen (o.a. werken met een agenda en meer overleggen/overlaten aan de mensen om me heen). De medicijnen doen dan wel wat ze moeten doen en ik kan me beter concentreren (volgens de laatste test) maar blijkbaar heb ik toch een andere uitlaatklep nodig. Laten we het zo zeggen, om de concentratie te behouden heb ik een side-bezigheid nodig. Roken is geen optie (behalve de sisha af en toe) en dus zijn het mijn nagels geworden, die zijn inmiddels afgekloven. Het van me afschrijven past wel goed in het plaatje dus daar ga ik maar weer actiever mee aan de gang.
Ook de diëtiste (de leuke 😉) benadrukt het belang van het gebruik van een alarm voor de medicijnen en het eten. Dat vergeet ik steeds vaker en dadelijk ben ik weer terug bij af omdat ik te weinig eet. Ik ben inmiddels 52kg afgevallen en ik moet nu weer 3kg aankomen omdat het stabiliseren nog wat moeilijk is. Meer eten is geen optie want dat past niet in mijn kiwi-maagje dus moet het moet andere producten o.a. vol vette kaas (GATVER!!!), avocado’s, zalm en eieren. Ook moet ik echt de vitamine en calcium pillen niet vergeten want ik heb haaruitval en ben nu af en toe ook duizelig omdat ik toch e.e.a. te kort kom. Sjonge jonge….wat een gedoe allemaal.
Het goeie nieuws: mijn balletjuf corrigeerde mijn houding tijdens de les en hield mijn heupen vast en constateerde vervolgens dat mijn spieren boven mijn billen (weet ik veel hoe ze heten!) keihard waren! Yeah! Ik heb best wat vel over en mooi is anders maar dat zie je toch niet in kleding, ik moet 3kg aankomen en ik heb keiharde boven-bilspieren! Nou, dat had ik een jaar geleden niet kunnen bedenken hoor 😊

Zo, dat was het dan weer. Ik moet nu een reclame poster gaan maken want ik houd uitverkoop in mijn winkel. Mochten jullie nog willen rondneuzen, op 1 december tussen 13.00 uur en 18.00 uur zijn jullie voor het laatst welkom in mijn winkel. Koop maar lekker alles leeg want dat scheelt mij inpakken!
Tot snel 😊

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s