Week 125: India en de rest…

Mijn hele blogpost is alweer achterhaald maar ik had ‘m nou al eenmaal geschreven. Beetje zonde om het allemaal te deleten. Misschien was het wel handiger geweest als ik de post daadwerkelijk had gepubliceerd. Ach, ik vergeet wel eens wat 😜

Inmiddels zitten we in India. We vlogen met de Airbus 380 naar Mumbai waar we een fuifje hadden (hoe decadent wil je het hebben?).

In Mumbai zaten we in het Taj Mahal Palace Hotel. Dat ligt vlakbij de Gateway to India en het hoofdgebouw stamt uit 1903. Alle grandeur uit die tijd proef je nog en bij binnenkomst wordt je als een koningin onthaald. Tof of niet? 😁
‘s Avonds hadden we een cocktail in de Aer Club om vanaf de 34ste etage de zonsondergang te bewonderen. En zo leerde ik voor het eerst de vrijdagavondspits van Mumbai kennen, een grote chaos! Uiteindelijk hebben we de zon onder zien gaan vanuit de taxi terwijl we ter hoogte van de Haji Ali Tempel reden. Dat kan niet iedereen zeggen  🤔 . Ongeveer een uur na zonsondergang kwamen we op plaats van bestemming en waren blij verrast. De zonsondergang hadden we gemist maar de lichtjes van Mumbai zijn sprookjesachtig vanaf de 34e etage.

Op zaterdag hadden we een boottocht naar Elephante Island en bij aankomst kwamen we erachter dat 300mtr klimmen en traplopen naar de Elephante Cave best vermoeiend is in de volle zon bij 36 graden. Poeh poeh…als ik nog iets van lui zweet in me had, is het nu echt allemaal verdampt. Weet je overigens dat er helemaal geen olifanten op dat eiland zijn? Wel apen. Waarom heeft het dan geen Monkey Island of zo? Misschien dat onze gids dat wel heeft uitgelegd maar mijn Hindi is niet zo goed. Nou ja, eigenlijk sprak hij gewoon Engels maar toch begreep ik veel niet. Indiërs praten zo binnensmonds en snel…onverstaanbaar (voor mij). Overigens wat ik wel verstond was wel heel grappig en leerzaam, het was alleen zo weinig. Toen was het tijd om weer naar het hotel te gaan voor de lunch. De Koning van Elephante Island was inmiddels te oren gekomen dat wij er waren en dus moesten we met zijn allen, hup naar zijn huisje. Eenmaal daar ging de airco aan, kwamen de flesjes water en later nog cola en bier op tafel, chips werd geserveerd en ook nog eens kaas- en kipsandwiches. Nou, we zaten daar best even lekker nadat we half waren gesmolten in de Elephante grot. Drankjes op, chips op, sandwiches bijna op (sommigen van de groep waren bang voor Bombay-belly) en even op de foto met de Koning. Bijzonder toch? Gewoon ‘even’ op de foto met de Koning wiens familie al meer dan 400jr op dat eiland woont.

Party tiiiiiiiiiime 🙂 Eerst een aantal toespraken gehoord, presentaties gezien, vol verbazing naar een Indiase Magician gekeken, heerlijk gegeten en toen was het tijd voor de dansvloer. Ongelooflijk uit mijn dak gegaan op Indiase Bollywood muziek. Best leuk die fuifjes 💃🏼🕺🏻

En toen was het zondag en ging de wekker veeeeeel te vroeg omdat we het vliegtuig naar Goa moesten halen. Zo zijn we dan bij het heden beland….in een strandhut op Agonda Beach in Goa, met een prachtige zonsondergang recht voor onze neus, totally relaxed van een Ayurvedische massage.

Nu is het tijd om te gaan douchen, me van top tot teen in te sprayen met Deet want ik word doodgestoken hier, en dan van een, hoe kan het ook anders, Indiase maaltijd genieten.

Laters 😘

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s